Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A csacska angyal eredeti nevén Floricienta egy argentín televíziós sorozat. Az első rész premierje 2004. március. 14-én volt. A telenovella gyerekeknek, illetve tinédzsereknek íródott, és a Hamupipőke c. mese modern változatának tekinthető. A Floricienta az említett tündérmese spanyol nevén Cenicienta és Florencia becézésének Flori szójátékából ered. A főhős valódi édesapja egy gazdag, befolyásos ember, aki azonban meghal, de ügyvédjét utasítja arra, hogy keresse meg egykori nagy szerelmétől, Margarita Valentétől született lányát, hogy ő is részesedjen az örökségből. Flornak íly módon mostohaanyjával, Malalával, és két féltestvérével kell osztoznia apja vagyonán.

A sorozat mellett a készítők kiadtak egy zenei albumot Floricienta y su banda Floricienta és bandája, mely a filmben elhangzott betétdalokat tartalmazza. Ezen kívül a készítők elkészítették a telenovella színpadi változatát, melyet a világ számos táján bemutattak. A cd Magyarországon is kapható, de a színpadi előadást nem láthattuk még itthon.

A sorozat annyira népszerű lett, hogy a tervezett szezon mellett egy új évadot is forgattak. A második széria szorosan kapcsolódik az elsőhöz, de külön is megállja a helyét. Az első évadban 175 epizód készült, a másodikban 186. Ehhez szintén készült zenei anyag. A Magyarországon Csacska angyal néven futó sorozat 2005 februárjában kezdte el sugározni az első szériát az RTL CLUB tévécsatorna, majd egy évvel később leadta a második szériát. Ezzel párhuzamosan a HÁLOZAT tv megkezdte az első széria ismétlését, majd ezt követően a második széria ismétlését.